Belçika kurdu adını aldığı gibi 1800′ li yıllarda Belçika’ da ortaya gelen bir cins köpektir. Belçika kurdu geçmişten bu yana en kıymetli ırklar arasında gösterilen bir cins türüdür. İlk olarak çoban köpeği olarak yetiştirilen Belçika kurdu daha sonra çevikliği ve yeteneklerini gösterdiği zaman farklı alanlarda geliştirilerek eğitimine devam ettirildi. Genellikle polis köpeği olarak yetiştirilen Belçika kurdu ” Groenendeal “, ” Chien de Berger Belge ” diye de geçmektedir.
Dengeli bir vücut yapısı olan belçika kurdu orta boylu oldukça güçlü bir türdür. enerjisi oldukça yüksektir. Tüy rengi siyahtır. Doğuşuyla gelen bir hüküm etme, koruma gibi iç güdüleri vardır. Oldukça heybetli bir görüntüsü vardır. Bu heybetli görüntü nedeni ile birçok evlerde ve polis köpeği olarak da kullanılmaya başlanmıştır. Evde eğitim verildikten sonra beslenebilir ancak bahçede beslenmesi daha iyi sonuçlar doğurmaktadır. Sık sık tüylerinin taranması gereklidir. Çünkü uzun ve çok fazla tüylere sahiptirler.
Belçika kurtlarının özellikleri nelerdir?
Genellikle Belçika kurtları erkeklerde 35 kilo ile kalırken, dişilerde ise 30 kiloya kadar ulaşabilmektedir. Belçika kurtları boyları genellikle 66 cm kadar uzanabilir. Çene yapısı olarak oldukça güçlü bir durumdadır. Dik ve karşıdan bakıldığında üçgeni anımsatan bir kulak yapısına sahiptir. Irkları sayesinde boyut durumu oldukça büyüktür. Bazı Belçika kurtlarının ayaklarında ya da göğüslerinde beyaz beyaz benekler bulunabiliyor. Sahiplerine çok bağlanırlar. Küçüklükten alınıp sosyalleştirmek gerekiyor. Diğer tür de köpeklerle çok iyi anlaştığı gibi aynı zaman da çocuklarla da arası çok iyidir. Yaşadığı evi benimsemek ve evde benimsenmek ister. Enerji harcamak için büyük çaba sarf ederler. Yemek alışkanlıkları çok kuvvetlidir. Yaşama süresi 15 yıl olarak biliniyor. Diğer eğitimli polis köpekleri gibi insanları topuklarından ısırma gibi özelliklere sahiptirler. Traş olma özelliği olmadığı gibi sık sık yıkanmamalıdırlar. Çünkü kürkün altında bulunduğu yağ tabakası zarar görebilir.
Belçika Kurtlarının eğitimi nasıl olur?
Belçika kurtları eğitime sürekli açık olarak yaşarlar. Öğretilen her şeyi hemen kaparlar. Devamlı olarak bir şeyler öğrenmek isterler. Yeteneklerini ve öğrendiklerini göstermekten çok hoşlanırlar. Çok fazla egzersiz yapma ihtiyacı vardır. Her gün en az 1 saat gezmelilerdir.
Belçika kurtlarının üreme zamanı ne şekilde gelişir?
Belçika kurdu, boyutuna bağlı olarak 7 – 13 arası yavru verebilir. Doğru seçim yoluyla yaklaşık 2 ay sonunda hamile kalmaktadır. 1 kez yılda üreyebiliyor.
Bu cinsin 3 farklı çeşidi bulunmaktadır;
Malinois, Tüyler kısa, siyah maske ve kahverengi gövdelidir. İsmini Belçika’ nınMalines şehrinden almıştır. İlk kez 1893′ te resmi olarak ismi konulmuştur. Yıl içinde süreklilik göstererek tüy dökme işlemi oluşur ancak yıl içinde en fazla 2 defa çok aşırı biçimde tüy döker.
Laekenois, siyah maske, kahverengi gövde ve uzun, dalga dalga tüylere sahiptir.
Groenendael, Tamamı siyahi uzun, düz tüylere sahipti.
Hasta olabilme durumu nasıldır?
Sürekli hastalık geçirme durumu yoktur. Genellikle nadir de gözükse kalça çıkıklığı görülebilir. Diğer türler de epilepsi hastalığına yakalanma riski nasılsa bu türde de öyledir.
Belçika kurduna nasıl sahip olunur?
Barınaklardan sahip olunabileceği gibi aynı zamanda pet shoplarda ya da çeşitli internet sitelerinden irtibat kurabileceğiniz sahipleri ile bizzat kendiniz de yazışma yöntemi ile sahiplenerek bu duyguya tanıklık edebilirsiniz. Bu tür de diğer türlerde de olduğu gibi satılık belçika kurdu fiyatları olarak incelersek;
Fiyatları, 1.000 tl ile 1.500 tl arasında değişim göstermektedir.
Satılık Belçika Kurdu fiyatları
Yorum Yaz